Imiddels is de vacature ingevuld: zie drumband instructeur.

Harmonie Kunst Door Oefening is een Maastrichtse muziekvereniging, opgericht in 1901 als een ontspanningsvereniging voor medewerkers van de voormalige Sphinx fabriek in de binnenstad van Maastricht. Tegenwoordig is harmonie Kunst Door Oefening een zelfstandige vereniging met circa 85 leden, bestaande uit een harmonieorkest, jeugdensemble, drumband, bestuur en erebestuur.
De drumband telt momenteel een 7-tal tamboers waarvan het niveau varieert tussen A- en B-niveau. De vaste repetitieavond van de drumband is op vrijdagavond tussen 20:00 en 21:30 uur.
Binnen onze drumband vinden we het spelen op niveau belangrijk. De drumband stelt het met plezier en in harmonie musiceren van aantrekkelijke ritmische slagwerkstukken, voor zowel tamboers als toehoorders, boven deelname aan (bonds‑) concoursen. Plezier en prestatie moeten als een prettige balans voelen.
Harmonie Kunst Door Oefening is prominent aanwezig binnen de Maastrichtse gemeenschap. Gemiddeld verzorgt de vereniging 15 optredens per jaar, waaronder 6 tot 8 concerten en deelname aan o.a. processies, de heiligdomsvaart, de reuzenstoet en andere openbare gelegenheden. Zowel het orkest als de drumband zoeken steeds naar nieuwe mogelijkheden om zichzelf te presenteren.
Harmonie Kunst Door Oefening is een vereniging waarin elk lid zich sociaal en muzikaal thuis voelt. Onze leden zijn zeer actief betrokken wat zich onder meer uit in de bouw van een nieuw eigen verenigingslokaal.

01 KDO drumband02 KDO drumband

Wij verwachten dat onze nieuwe instructeur:

 • Op een plezierige wijze lesgeeft aan onze slagwerkleerlingen en kan leidinggeven aan onze drumband;
 • Verbinding kan leggen tussen drumband en harmonieorkest en openstaat voor samenwerking met de dirigent;
 • Meedenkt over de muzikale toekomst van de drumband;
 • De juiste balans weet te vinden tussen presteren en met plezier musiceren;
 • Doelgericht invulling geeft aan concerten en projecten;
 • Actief meedenkt over ledenwerving;
 • Indien nodig, muziekstukken kan arrangeren/herschrijven;
 • Ervaring als drumbandinstructeur en/of een ritmische opleiding (studerend voor) is een pré.

Wij bieden onze nieuwe instructeur:

 • Een plek als instructeur bij één van de meest prominente muziekverenigingen in de stad Maastricht;
 • Een vereniging waarbij gemeenschapszin en kameraadschap centraal staan;
 • Muzikale uitvoeringen op mooie en aantrekkelijke locaties binnen en buiten Maastricht;
 • De mogelijkheid te groeien als instructeur en een breed repertoire uit te voeren;
 • Een freelanceovereenkomst tegen marktconform uurtarief op basis van kwalificaties en

Sollicitaties in de vorm van minimaal een motivatie en CV kunnen vóór 4 april 2022 gericht worden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 11 april 2022. Proefdirecties worden gepland tijdens de repetitieavonden in de maand mei 2022.

Kijk voor meer informatie op de website www.kunstdooroefening.nl, of neem contact op met Dhr. F. Pletsers, voorzitter, telefoon 06-13041424 of email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Na afronding van de sollicitatieprocedure zal de overeenkomst starten op uiterlijk 1 juli 2022, of eerder in onderling overleg.