KDO

leerlingen kdoHarmonie KDO is sinds 2002 zeer actief bezig met leerlingenwerving om haar toekomst veilig te stellen. Er zijn contacten met de Aloysiusschool (centrum), OBS Het Palet, BS Markus en de J.F.Kennedy-school(Belfort). Op deze scholen verzorgt KDO speciale muzieklessen voor de groep 5, waarover de kinderen zeer enthousiast zijn.

Op dit moment heeft KDO 10 leerlingen. Lang niet slecht, maar uiteraard is er altijd behoefte aan meer leerlingen dus hier zal de komende tijd nog veel energie in gestoken worden.
KDO streeft ernaar om leerlingen al in een zeer vroeg stadium samen muziek te laten maken, wat zowel de muzikaliteit als de gezelligheid ten goede komt. Daarnaast wordt getracht om de leerlingen binnen een termijn van ca. 2 jaar zover te krijgen dat ze al mee kunnen doen bij de harmonie.
Ook het sociale aspect staat bij de jeugd van KDO hoog in het vaandel. Zo worden er een paar keer per jaar speciale activiteiten voor de jeugd georganiseerd, zoals bijv. een uitstapje naar Bokrijk of een voorspeelmiddag.

Parcours (2018)

Bohemian Rhapsody (2011)

Stadsprocessie (2019)